Elk jaar proberen we er wel een paar keer op uit te gaan. Lekker niets doen op het strand, mooie wandelingen maken in de bergen, steden bezoeken of juist iets sportiefs. Het liefst doen we het allemaal en als het even kan gecombineerd met een mooi avontuur.

Al vaker hadden we van de Noordkaap Challange gehoord. Een Challange naar het Noordelijkste puntje van Europa. Sinds 2011 wordt deze roadtrip georganiseerd is kleine broertje van de Amsterdam Dakar Challange. Met verschillende teams rij je in twee weken naar de Noordkaap en terug. Onderweg kom je langs de mooiste plekje, doorkruis je de poolcirkel en met een beetje geluk krijg je een magische voorstelling van het noorderlicht te zien. Een auto naar keuze, winterbanden er onder en gaan. Dat kunnen wij ook!!

Al snel hebben we door dat Scandinaviƫ zoveel te bieden heeft dat twee weken niet genoeg is. Ook de route wordt omgegooid en voor we het weten zitten we op 10.000 km. Het wordt geen Noordkaap Challange maar onze eigen challange. De auto naar keuze: onze peugeot 308 sw. De uitdaging: wildkamperen in de winter.

Maar hoe zet je eigenlijk een tent op wanneer je op anderhalve meter sneeuw loopt. Kan je wel slapen bij temperaturen van min 30 graden celcius en hoe maak je een kampvuur op de sneeuw. Er moest nog behoorlijk wat uitgezocht worden om deze reis te overleven.

Hoogtepunten

BLOG

volgt