De Chuya snelweg

Huwelijksreis sep 20, 2017 No Comments

Zodra we de grens over zijn zien we het landschap veranderen. De vlaktes maken plaats voor bergen en bossen. We rijden over de Chuya snelweg (M52) door het Altai gebergte en volgen de Katun rivier. In het licht van de lage namiddagzon kleuren de bomen goud, geel en omhelzen wolken de besneeuwde pieken van de bergen. Het is een prachtig gezicht. Na een week alleen maar grasland te hebben gezien verwonderen we ons over de bomen die in herfstkleuren op hun mooist zijn.

Het weer slaat helaas om en de wind brengt ons druilerig nat weer. De paar kleine dorpjes die we passeren liggen er verlaten bij. Het is duidelijk dat er in de zomer veel toeristen komen. Overal langs de weg zien we lege parkeerplaatsen met houten stalletjes voor toeristenwinkeltjes. Nu is alles leeg en ziet het er triest uit.

Moe van de lange grensovergang zijn we toe aan nachtrust. Het wordt bijna donker dus rijden we een zijpad in totdat we op een grasveldje uitkomen. Het regent nog steeds en de temperatuur is inmiddels gedaald tot net boven het vriespunt. Na wat gegeten te hebben kruipen we verkleumd onze slaapzak in en gaat het lampje uit.

fiftyandsomecows

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.