Diesel de auto in

Huwelijksreis jul 26, 2017 No Comments

De weg naar Khiva is niet al te best dus besluiten we de jerrycans van het dak te halen. We hebben al 70 kilo aan tent op het dak en willen niet nog eens 80 kilo aan diesel en jerrycans erbij hebben als we over de weg heen hobbelen. We kunnen net een jerrycan legen in de tank de andere twee moeten op de stoel van de chinees.

We hebben al wat (slechte) ervaring met de Jerrycans. Ook in Iran en Turkmenistan hebben we de Jerrycans gebruikt maar tot nu toe zijn we nog niet echt tevreden. Het zijn zware loge dingen die snel lekken. De bijgeleverde spuitmond die we in extra goede kwaliteit hadden besteld sluit niet mooi aan en laat zo weinig diesel door dat het bijna tien minuten duurt voordat 20 liter in de tank zit. 20 Liter is dan best wel zwaar en wanneer je over je schoenen en de auto lekt wordt je een stuk minder blij. Toen er ook nog een Jerrycan over de hele auto had gelekt waren we er helemaal klaar mee. Gelukkig hebben we de auto snel een wasbeurtje kunnen geven.

De twee Jerrycans die niet lekken hebben we voor de zekerheid toch nog in plastic verpakt voordat we ze in de auto hebben gezet. We willen niet dat ze over onze mooie leren stoelen lekken. Ook zijn we er achter gekomen dat een afgesneden waterfles als trechter veel beter werkt dan welke spuitmond dan ook. Gelukkig hebben we hierna pas in Mongoliƫ weer een Jerrycan nodig.

fiftyandsomecows

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.