Onze after wedding party in Samarkand

Huwelijksreis jul 29, 2017 4 Comments

In Samarkand heb je het Registan, een plein met een enorm grote Medressa vol met blauw/groen pracht en praal. Na wat gegeten te hebben maken we een avondwandeling. We horen flink wat feestmuziek vanuit een park komen en gaan een kijkje nemen. Het blijkt een enorm huwelijksfeest te zijn. In het midden, achterin de zaal zit een bruidspaar op een rijkelijk versierde troon van bloemen, witte verlichting en heel veel bling bling. Het bruidspaar kijkt uit op de dansvloer met daarachter de ene na de andere rij tafels met kleurrijk uitgedoste dames en net geklede heren. Er zullen zeker 400 gasten aanwezig zijn. De tafels zijn overgoten met eten en flessen wodka. De bediening loopt af en aan om te zorgen dat de glazen nooit leeg staan. Op het podium speelt de band luide muziek met daarvoor een dansende menigte die we geld zien gooien alsof het water is. We kijken gefascineerd om ons heen.

Een aantal gasten krijgt ons in de gaten en wenkt ons naar binnen te komen. We bedanken vriendelijk maar na veel aandringen kunnen we niet meer weigeren en worden we naar een tafel begeleid waar we meteen eten en wodka krijgen. Naast ons zit een Amerikaan die ook van de straat geplukt is. We toasten op het bruidspaar en kletsen wat gebrekkig Russisch/Engels met de andere mensen aan de tafel. Jongetjes, verkleed als circusartiest op stelten, komen dansend langs de tafels en krijgen geld van de gasten. Het is een vreemd gezicht.

Harm loopt een rondje in de zaal om wat foto’s te maken. Al snel komt hij me halen om naar de dansvloer te gaan. Hij heeft de broer van de bruidegom ontmoet en wil me aan hem voorstellen. De broer spreekt nauwelijks Engels, maar dansen en wodka drinken is een universele taal en de sfeer zit er goed in. Om ons heen verzamelen zich steeds meer mensen. Iedereen wil met ons dansen en op de foto. Regelmatig lopen we langs de tafels om nog een shot wodka te krijgen. Harm wordt tegen gehouden door een paar heren die naar een mooi geklede danseres wijzen en gebaren dat hij moet kijken. De vrouw begint al snel met haar borsten te schudden en te draaien. Iedereen begint te juichen terwijl de vrouw staat te stoten en springen. De vrouw gebaard dat ze geld wilt. Voordat hij iets kan doen schieten de mannen van alle kanten naar voren met geld. Iedereen wordt gek. De vrouw heeft door dat ze de jackpot heeft gevonden en schud en stoot alsof haar leven er van af hangt terwijl het geld binnenstroomt. Als Steph aan komt lopen met de broer van de bruid gaat de vrouw er weer van door. Steph is het middelpunt van de aandacht en de heren dansen maar wat graag met haar. Iedereen laat zijn beste moves zien en dagen Harm uit mee te doen.

De band speelt aan een stuk door. Het valt op dat de muzikanten toneel spelen. Het is duidelijk dat de gitarist geen noot kan spelen, de drummer geen ritme heeft en de zangers allemaal playbacken. Maar hier doet het er niet toe. De show is belangrijker en regelmatig wordt er gewisseld van kleding met led versierde robotkostuums, alien-pakken en mooie jurken voor de zangeressen.

Na behoorlijk wat wodka op te hebben besluiten we toch langzaam afscheid te gaan nemen. Morgen gaan we naar Kazachstan en hebben we een lange dag voor de boeg. Maar wat een fantastisch ervaring, en een hele bijzondere after-wedding partij voor ons.

fiftyandsomecows

4 Comments

 1. Boudewijn

  Hey Harm en Stephanie,

  Op de autosleutelcursus hebben we elkaar kort ontmoet (ik met blauw-rode petje). Met veel plezier en ietwat gezonde jaloezie lees ik nu jullie reisverslagen door, wat een heerlijk ervaringen allemaal. Geniet er nog van!

  • fiftyandsomecows

   Hoi Boudewijn, Als we het ons goed kunnen herinneren heb jij die mooie Mercedes thuis staan. Leuk dat je onze blog volgt en bedankt voor je berichtje. Wie weet lezen we over een tijdje jouw verhalen 🙂

 2. Annet vd Meij

  Hallo Harm en Stephanie, met veel plezier bezoek ik regelmatig jullie website en wat maken jullie een hoop mee zeg.
  Ik heb ook zo gelachen om de huwelijksceremonie waar jullie spontaan in terecht gekomen zijn, je weet niet wat je meemaakt denk ik haha. En dan al die controles bij de grensposten…. Volgens mij hebben jullie het reuze naar jullie zin en ik wens jullie nog heel veel mooie momenten toe.
  Liefs Annet

 3. Wat bijzonder dat huwelijk. Leuk om het mee te mogen maken en te genieten van zo een andere manier van vieren. Al die indrukken! Een bijzondere reis. En zoveel internet! De wereld is daardoor ook weer klein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.