Fifty and some cows..

Wij zijn Harm en Stephanie. Twee reislustige avonturiers die naast hun fulltime baan zo veel mogelijk van de wereld willen zien. Of het nu wildkamperen is in de sneeuw met -30 graden in Noorwegen, of een dagje wandelen op de Veluwe, we vinden het heerlijk om eropuit te gaan. Dat doen we het liefst van de begaande paden, waar je hordes toeristen kunt ontwijken en je op eigen houtje de omgeving kunt ontdekken. Soms is dat lastig, en moet je accepteren dat je must sees met anderen moet delen. Al proberen we ook hierbij onze uitstapjes een twist te geven, zodat het altijd een unieke belevenis wordt. Ons doel van Fiftyandsomecows.nl is om onze ervaringen te delen en jou inspiratie te geven om er op uit te gaan. Zowel hier in Nederland als verder weg.

Stephanie is accountmanager bij een van de grotere autoleasemaatschappijen in Nederland. Op donderdagavond geeft ze zumba en bodyshape lessen bij een sportschool in Utrecht. Als kind ging ze met haar ouders naar Portugal, Tenerife, Duitsland en de Dominicaanse Republiek. Altijd in een hotel of appartement. Pas later is haar reislust begonnen. Zo is ze op haar 24ste naar Afghanistan geweest om daar op te treden met haar toenmalige dansschool. Hier kreeg ze zelfs een militaire onderscheiding voor.

Harm is eventmanager en heeft een opleiding muziekmanagement gedaan. Vroeger ging hij met het gezin op vakantie naar de bergen. Vervolgens is hij fanatiek gaan klimmen en heeft hij ervaring opgedaan als alpine klimmer. Harm heeft ook een creatieve kant. Hij speelt gitaar, kan grafisch ontwerpen en houdt van fotografie. De meeste foto’s op onze website zijn door Harm gemaakt.

In 2012 kruisten onze wegen. Harm verleidde Stephanie met zijn kookkunsten en zij hem met haar salsa moves. Inmiddels zijn we getrouwd, wonen in een appartement in Utrecht en hebben we samen (!) al meer dan 40 landen bezocht. We hebben elkaar echt gevonden in de avontuurlijke manier van reizen. Gaat iedereen rechtsaf, dan slaan wij linksaf. Dat bracht ons op het idee om deze website te maken. Daarbij houdt Stephanie zich bezig met het schrijven van blogs en kan Harm zijn creatieve kant tot uiting brengen met fotografie en de vormgeving van de website.

Fifty and some cows..
Hoe zijn we tot deze naam gekomen? Het was december 2014 dat wij in Australië waren. Harms oom en tante hebben een boerderij in de buurt van Melbourne. Wij mochten op de boerderij passen terwijl zij op vakantie gingen naar familie in Nieuw Zeeland. Ze hebben 30 hectare grond waar 50 vleeskoeien op grazen. Op hun landgoed hebben ze een prachtig huis gebouwd, telen ze eigen groenten en fruit en kunnen ze iedere dag verse eieren verzamelen van hun kippen. De 50 koeien moesten wij om de dag tellen. En dat bleek nog een heel karwei te zijn. Op een dag dat de koeien al meer aan ons gewend waren, stonden ze met z’n allen om onze auto en begonnen wij de telling. Steph was op de motorkap geklommen en had zo prima overzicht op ze. Maar ja, zij blijven nooit stil staan en dan heb je zomaar ineens meer dan 50 koeien om voor te zorgen…