60 km betonkraters

Huwelijksreis jul 25, 2017 5 Comments

Na de nacht doorgebracht te hebben bij de Derwaza Gaskrater is het tijd om weer richting de grens te rijden. Vandaag zullen we Oezbekistan in gaan. Maar eerst hebben we nog een paar honderd kilometer voor de boeg. Een Duits stel die we in Mashhad hebben gesproken heeft ons al gewaarschuwd voor de weg naar de grens. Zelf hebben ze een weg verder in het oosten genomen dus misschien hebben we geluk.

De eerste kilometers zijn prima. De weg wisselt regelmatig tussen grof asfalt met hier en daar stukken gruis. Soms hebben we zelfs een stuk glad nieuw asfalt. Met nog honderd kilometer te gaan maken we zelfs een foto om naar het Duitse stel te mailen: “verkeerde weg gekozen, West is veel beter”. Maar we hebben te vroeg gejuicht.

De laatste zestig kilometer zijn de slechtste kilometers die we tot nu toe hebben gehad. We dachten dat Georgië erg was maar dit slaat alles. De weg is helemaal kapot gereden. Onder het asfalt zit een combinatie van beton en gruis. Elke paar meter zitten er diepe grote kuilen in de weg. Je zou er een badkuip in kwijt kunnen. Iedereen gaat er slalommend om heen. We passeren tegenliggers aan de rechter- en aan de linkerkant, rijden vijf, soms tien kilometer per uur en stuiteren alle kanten op. Hier en daar kunnen we de velden langs de weg in schieten om tussen de gewassen door over de zandpaden nog een beetje snelheid te maken. Het duurt uren en de auto gaat steeds meer rammelen. We zetten zelfs de auto aan de kant om van onderen te kijken of alles er nog aan zit. We kunnen zo snel niets vinden en met temperaturen tot bijna vijftig graden is het niet uit te houden onder de hete motorkap. We houden ons hart vast. Dat wordt weer een bezoekje aan de garage.

 

fiftyandsomecows

5 Comments

 1. Femke

  Ik ben heeeeel erg benieuw hoe het afgelopen is met de auto! En veel belangrijker hoe het met jullie is 😉

 2. Fem

  Joehoe, ik ben heel erg benieuwd hoe het met de auto afgelopen is en hoe het met jullie is/waar jullie nu zijn?? 🙂

  • fiftyandsomecows

   Hey Femke, inmiddels in China met internet. Meer nieuws volgt dus snel 🙂 Maar het gaat heel goed met ons!!!

   • Fem

    ja fijn dat internet zodat we kunnen meegenieten ☺️

 3. jorrit

  wat een mooie avonturen maken jullie mee. Op het moment dat je er midden in zit, zal het spannend zijn. Maar dit soort verhalen zijn achteraf de beste verhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.