Autosleutelcursus

Land Cruiser 120 jun 11, 2017 No Comments

Zondag ochtend. De wekker gaat om 8 uur. Vermoeid doen we de gordijnen open en kijken met knipperende ogen tegen de zon in naar buiten. Gisteren hebben we tot laat bij Harm zijn ouders aan de auto gewerkt dus moeten we nog even opstarten. Bijna dagelijks zitten we in Culemborg om alles nog op tijd af te krijgen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we onderweg willen zijn en daarvoor hebben we een rijdende auto nodig. Vandaag staat er dus een autosleutelcursus op de planning.

Hoe ziet de auto er onder de motorkap uit. Hoe werkt de radiator, wat kan je doen als deze lekt. Hoe smaakt koelvloeistof eigenlijk? Nou… best lekker. Alsof je een likeurtje drinkt.

Waar zit de brandstof filter, om de hoeveel kilometer moet deze vervangen worden. Hoe kan je het oliepeil van de differentieel controleren en hoe vervang je de remblokken van de schijfremmen? Het wordt ons allemaal haarfijn uitgelegd.

Onze instructeur heeft jarenlang voor Artsen zonder Grenzen gewerkt voor de Logistiek. Naast de vele reisverhalen een bron van kennis op het gebied van 4×4 en landcruisers. Autosleutelcursus.nl heeft een speciaal programma voor 4×4 auto’s en wereldreizigers. Het is een leuke groep. Eén van de stellen vertrekt in september om de komende twee jaar met een oude Toyota via de west kust naar Zuid-Afrika en via de oostkust weer terug naar Nederland te rijden. Een ander stel wil over twee jaar vertrekken en heeft net een Nissan Petrol gekocht. Een jonge man gaat samen met zijn vriendin in een Defender 110 door verschillende landen in het zuiden van Afrika reizen en heeft de auto al in Kaapstad staan.

Naast geklets moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Steph rijd de auto moeiteloos de brug op en stapt uit ons bakbeest alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ook Steph zal op reis onder de auto kruipen om alles te controleren en haar handen vies te maken. Dit zal een dagelijkse routine worden zodat we precies weten wat de staat van onze auto is.

 

 

fiftyandsomecows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *