Cursus Offroad rijden

Land Cruiser 120 mei 07, 2017 No Comments

Als trotse eigenaren van een Toyota Land Cruiser moeten we natuurlijk wel om kunnen gaan met zo’n groot slagschip. We weten dat je echt alles kan met deze auto maar kunnen WIJ dit ook? Dé manier om hier achter te komen: Auto boven aan de berg zetten en gaan. Maar dan wel de eerste keer nog even onder begeleiding.

Om negen uur zitten we bij 4WD Travel aan de koffie in de kantine van het cross terrein in Oss. Buiten staan alle auto’s opgesteld. Van hele oude Defenders tot gloednieuwe Pajero’s, Busjes met grote modderbanden en schattige kleine Jimny’s, het is een leuk gezicht.

We beginnen met een stukje theorie. De instructeur verteld vol passie en weet er een gezellige ochtend van te maken. Toch komen we niet om uitleg te krijgen over hoe een differentieel werkt maar om te rijden. Ongeduldig en een klein beetje verveeld kijken we elkaar aan… Mogen we al naar buiten? Net voor de lunch is het zover. We worden onder aan een helling gezet en mogen tot halverwege rijden waar we simuleren dat we niet boven komen. Tja wat dan. Nou, wij hebben een automaat. Dus in de achteruit en gewoon laten rollen. Kind kan de was doen.

Tijdens een heerlijke lunch kletsen we met de andere deelnemers. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om mee te doen maar de meeste hebben na jaren dromen de knoop doorgehakt om een 4×4 aan te schaffen en willen de auto ervaren. Het zijn allemaal echte liefhebbers!

Vol energie starten we aan het tweede deel van de dag. Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen. Stap voor stap krijgen we uitleg en wordt onze rijvaardigheid op de proef gesteld. De afdalingen worden steeds steiler en de beklimmingen hoger. Ook gaan we testen hoe schuin je eigenlijk kan. Van buiten ziet het er al indrukwekkend uit maar als we eenmaal zelf aan de bak mogen lijkt het wel of we op de flanken van de Matterhorn staan.

We merken dat de auto zonder moeite alle obstakels trotseert. Het is bijna niet leuk meer hoe gemakkelijk het allemaal gaat. Laat de reis maar beginnen.

fiftyandsomecows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *