Een stukje Nederland in Lhasa

Huwelijksreis aug 26, 2017 No Comments

Tibet is een afgelegen plek waar je niet snel toeristen ontmoet. Naast een paar Chinezen per dag hebben we in totaal een handje vol Europeanen zien lopen. We zijn dan ook verrast te horen dat het restaurant naast ons hotel in Lhasa wordt gerund door Nederlanders. Een goed moment om ons eerste biertje op hoogte te gaan drinken.

Als we het restaurant binnenlopen zien we een man aan de bar staan. We weten meteen dat hij de Hollandse eigenaar is. Ook hij twijfelt geen moment en heet ons in het Nederlands welkom in zijn restaurant. Fred is achttien jaar geleden samen met zijn vrouw Janette naar Tibet vertrokken. Een vriend/zakenpartner heeft ze overtuigd samen een restaurant te runnen. Niet veel later opent Restaurant Dunya haar deuren.

Het klikt meteen en met bier op de bar vertellen we elkaar de verhalen. Wij wat we onderweg allemaal hebben mee gemaakt en Fred over alle jaren in Tibet. We drinken samen, eten samen, en drinken nog wat meer. Zijn vrouw sluit later aan en ook een aantal vaste klanten waarmee ze bevriend zijn geraakt komen erbij zitten. Er wordt druk gebeld en niet veel later hebben we ook twee jonge Tibetaanse dames erbij zitten. Ze spreken geen woord Engels dus verdiepen ze zich in hun telefoon.

Het is een fantastische avond. Ook de dagen erna zien we Fred en Janette nog regelmatig. We bedanken hun voor hun eindeloze gastvrijheid en raden iedereen aan (mocht je in Tibet zijn) een biertje bij ze te gaan drinken.

fiftyandsomecows

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.