Technologie is overal

Huwelijksreis aug 24, 2017 No Comments

In Tibet lijkt het leven stil te hebben gestaan. Op het dak van de wereld is het zo afgelegen dat weinig mode trends of luxe apparaten het gebied hebben bereikt. Overdag is er geen elektriciteit en naast één hoofdweg kennen ze geen asfalt.

Na een paar uur over een modderpad te hebben gereden komen we aan bij een klein guesthouse. Het is hier te afgelegen voor militaire controle dus mogen we de tent opzetten op de parkeerplaats van het guesthouse. Tijdens het koken worden we nauwlettend in de gaten gehouden. Voor het eten mogen we lekker warm in hun huiskamer komen zitten en krijgen we thee. Onze eerste kennismaking met Yakboter-thee. Niet de lekkerste.

Een vrouw zit in de hoek wol te spinnen en haar dochter roert in een pan met dumplings. Hun vader houdt zich bezig met de gasten. Buiten is alles al donker. Naast een lamp op batterijen in de huiskamer is er geen verlichting. Onze bouwlamp met accu (made in China) is erg gewild en er wordt grof voor geboden. Maar die blijft mooi van ons. De wc is overal zolang je het maar niet in het guesthouse doet en stromend water halen ze uit de rivier. Veel primitiever dan dit wordt het niet.

Na een nachtje in onze tent klimmen we de ladder af en zien dat moeders al vroeg bezig is met de koe te melken. Ze is druk aan het bellen terwijl de melk wordt opgevangen in een oude emmer waar ooit verf in zat. Ook hier heeft het mobiele virus zich verspreid.

fiftyandsomecows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *