Airconditioning

Huwelijksreis , Land Cruiser 120 jul 16, 2017 2 Comments

Als we met Mehrdad in de auto terugrijden naar Shahraza krijgen we al de opmerking dat het zo warm is in de auto. Hij vraagt of de airco aan kan maar dat staat hij al. We weten dat onze airco niet goed is. Toen we de auto kochten was deze al niet lekker. De garage had de airco heel netjes nog onder garantie gerepareerd maar na een paar weken op reis had hij het al weer begeven. Tot nu toe gaat het prima zonder dus hebben we niet de moeite genomen er naar te laten kijken.

Tijdens ons verblijf bij het Iraanse gezin stallen we onze auto in de garage van Mohsen. Hij heeft een Tuning shop/garage waar onze auto veilig kan staan. Mohsen vraagt of onze airco stuk is. Mehrdad heeft natuurlijk alles al verteld. Hij staat er op de airco te maken. We gaan door gebieden waar het zestig graden kan worden en vindt het onverantwoord als we hier geen airco hebben. Na een paar keer vriendelijk bedankt te hebben kunnen we niet meer weigeren. Morgen gaan we vroeg aan de slag om te kijken of we de airco kunnen repareren.

Hij heeft de aircospecialist erbij gehaald en al snel blijken we twee problemen te hebben. Een O-ring lekt en de aansluiting van het airco blok naar de leiding die naar de radiator gaat lekt. De O-ring is zo vervangen maar de aansluiting is zo versleten dat deze niet meer goed te krijgen is en het onderdeel vervangen kan niet omdat ze deze niet hebben liggen. We kunnen of de twee delen verlijmen wat enkel een tijdelijk noodoplossing is of we moeten de delen aan elkaar lassen wat tot in Nederland goed moet blijven.

Lassen doen ze niet zelf. Hiervoor moeten we naar de andere kant van de stad waar een specialist zit die niet anders doet. De hele motorruimte wordt vol met oude T-shirts gelegd en er staan een paar mannetjes om de auto met flessen water die non-stop alles nat spuiten terwijl de lasser met een grote vlam aan de slag is. Mohsen is gestrest wat betekent dat ik mij kan ontspannen. Als er iets stuk gaat weet ik zeker dat hij er persoonlijk voor zal zorgen dat alles weer gerepareerd wordt.

Gelukkig gaat alles goed en hebben we na bijna een dag werk een airco die het nog nooit zo goed heeft gedaan. Mohsen verontschuldigt zich dat er toch kosten zijn gemaakt. De lasser moet betaald worden en ook de aircospecialist heeft kosten gemaakt. Na zes uur met meerdere mensen bezig te zijn geweest zijn de kosten €45,-. Wij zijn ontzettend dankbaar en blij dat de Iraanse familie ons wederom zo fijn geholpen heeft.

fiftyandsomecows

2 Comments

  1. jorrit

    heerlijk, lekker met z’n allen werken aan een oplossing! Goed bezig

  2. mohsen

    Hello.
    I am Mohsen, we saw each other in Isfahan.
    We have a great memory of you, hoping to meet again

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *