Big change of plans: Eindbestemming Singapore wordt Beijing!

Huwelijksreis mrt 26, 2017 No Comments

Utrecht tot Utrecht door 30 landen in 35.000 km

Na het lezen van diverse blogs van overlanders en reisbureaus komen we erachter dat Vietnam een kriem wordt om binnen te komen met een buitenlands voertuig. Het regelen van het papierwerk kan dagen in beslag nemen. Zo moet je de auto aan de grens laten staan, met het OV of de taxi naar Hanoi rijden om de papieren op te halen en vervolgens weer terug naar de grens in de hoop dat ze de auto toelaten in het land. En dat laatste is ook onzeker omdat Vietnam slechts een X aantal buitenlandse voertuigen in het land toelaat, maar wat het exacte aantal is weet niemand en wordt niet geregistreerd. Kortom, volledige onzekerheid.

Daarbij hebben we ons vergist in de kosten voor het verschepen van de auto. Naast het verschepen heb je ook instanties nodig die de auto voor je op de boot zet en afhaalt. Kosten kunnen oplopen tot zo’n € 2.500,-. We hebben alle voor- en nadelen tegen elkaar opgewogen en besloten dat we Zuidoost Azië uitstellen om hier in de toekomst met de backpack door heen te reizen.

We zullen nu met de auto vanuit China door Mongolië, Rusland en de Baltische Staten weer terug naar Nederland rijden. Zo hebben we meer vrijheid en hoeven we geen rekening te houden met moeilijke grensovergangen en het verschepen van de auto. Daarmee wordt onze roadtrip een echt overland avontuur: van Utrecht naar Utrecht door 30 landen in 35.000 km.

fiftyandsomecows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *