De Daltons

Huwelijksreis sep 17, 2017 No Comments

In de verte zien we een paar tenten staan met een hoop geparkeerde auto’s. Er is duidelijk iets te doen dus koersen we richting de menigte. We parkeren de auto en lopen het publiek in. Rondom een grasveld staan tribunes vol met mensen. We zien mannen in worstel kleding en traditionele gewaden. Ook lopen er kinderen rond met nummers op de borst en staan er vele paarden die vol gehangen zijn met medailles.

Het is niet helemaal duidelijk wat er staat te gebeuren maar het is prachtig om te zien. Een vrouw spreekt ons aan. Ze kan een beetje Engels en legt ons uit dat ze een dichter herdenken en dat vieren met een soort Naadam Festival waarin er drie “mannelijke” sporten worden beoefend: worstelen, boogschieten en paardrijden. Volgens de traditie mogen alleen mannen worstelen, kan er door mannen en vrouwen geschoten worden en rijden kinderen van vijf tot dertien jaar op de paarden. Omdat ze zo licht zijn kunnen de paarden extra hard en rijden afstanden tot wel 35 kilometer.

We vragen mensen of we een foto mogen maken waarop ze meteen in de houding gaan. Ze doen graag de moeite om te poseren en ook deze jongens gingen meteen in volgorde staan van klein naar groot.

fiftyandsomecows

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.