Naar de kapper

Huwelijksreis aug 28, 2017 No Comments

Als je zo lang op reis bent ontkom je er niet aan om toch een keer naar de kapper te gaan. Tenminste als je geen reizigersbaard en lange haren wil hebben waarmee je er uit ziet als een zwerver.

Wanneer we onze gids vragen wat zijn plannen voor de dag zijn en hij de kapper noemt weten we meteen dat vandaag de dag is. We gaan samen met de gids onze haren laten knippen. Als in ‘we’ gaan en ‘Harm’ is de gelukkige die geknipt mag worden. In een klein steegje hangt een doek voor een deuropening. Binnen staat een vrouw in het donker op een krukje een lamp te verwisselen. Wanneer ze van de kruk af stapt en de knop indrukt licht een kleurrijke ruimte op met een kaptafel die meer weg heeft van de werkbank uit de fietsenwinkel waar Harm vroeger werkte.

Voor er geknipt kan worden moet Harm eerst zijn haren laten wassen. Er staat een krukje naast de wasbak en Harm zit al voorovergebogen klaar. De vrouw wil ons duidelijk een voorkeursbehandeling geven en ruimt een stoel leeg waarop Harm kan gaan liggen. Lobsang mag later gewoon weer op het krukje. Hij is een vaste klant dus kan de standaard behandeling verwachten.

Nadat Lobsang de wensen van Harm heeft vertaald gaat de schaar er in. Uitermate netjes gaat de vrouw te werk. Ze is erg handig en heeft binnen no time Harm weer een nette coupe gegeven.

fiftyandsomecows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *