A/T OIL TEMP = Lunch

Huwelijksreis jun 30, 2017 4 Comments

Wat doe je als ineens het A/T OIL TEMP lampje gaat branden? Ik pak snel het Toyota handboek erbij en het gaat om de olietemperatuur van de automatische versnellingsbak. We rijden in de bergen van Albanië en merken dat de versnelling telkens in overdrive schiet om de snelheid er in te houden. Buiten is het ook nog eens ruim 35 graden. Snel maar even stoppen om alles af te laten koelen. Toevallig rijden we op dat moment langs een klein restaurantje.

De auto mag even rusten en wij kunnen ook best een pauze gebruiken. We zijn de enige en het lijkt gesloten te zijn totdat een vrolijke jongedame ons tegemoet komt en ons in haar beste Engels een plekje aanwijst waar we volgens haar het mooiste uitzicht over de bergen hebben. We trakteren ons op een ijskoud glas cola en bestellen iets te lunchen. Aangezien er geen kaart is, vragen we haar iets voor ons te maken. De tafel wordt voor ons gedekt en de vrouw dirigeert haar man om de ingrediënten uit de tuin te plukken. Sinds 2 maanden zijn ze de trotse eigenaren van het restaurant. De nieuwe weg waar we over rijden is acht maanden geleden geopend (met dank aan de Europese Unie). Het toerisme is in opkomst in dit gebied. Ondertussen verschijnt er voor ons neus een verse maaltijd met eigen gebakken brood, zelf gemaakte geitenkaas, een salade uit de tuin en koffie toe. De schade…? Die bedraagt 7 euro. Dat is in Nederland ondenkbaar.

fiftyandsomecows

4 Comments

 1. Jorrit Bolhuis

  Het lampje nog zien branden van de olie temp?

  • fiftyandsomecows

   Nee, gelukkig niet. We hebben uitgevonden dat we de automaat ook in een vaste versnelling kunnen zetten waardoor de overdrive niet aan gaat.

 2. Ans terhuurne

  Harm en Stefanie nog proficiat met jullie huwelijk . Veel geluk en gezondheid .en voor nu een hele mooie reis samen Fr&Ans terhuurne

  • fiftyandsomecows

   Dank jullie wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.