Salavat Yulaev vs Avtomobilist

Geen categorie sep 24, 2017 No Comments

We hebben kaarten voor de ijshockey wedstrijd in Yekaterinburg. Online hebben we plekken uitgekozen en hopen in het vak van het thuisteam Avtomobilist te zitten. Voor de wedstrijd duiken we nog even een koffietentje in tegenover het stadion. Het zit vol met fans en voor we het weten lopen we joelend in Avtomobilist kleding naar buiten. Cadeau gekregen van een vader en zijn zoon die ook naar de wedstrijd gaan.

Salavat Yulaev heeft de beste papieren. De afgelopen jaren zijn ze hoog geƫindigd in de Kontinental Hockey League (KHL). Avtomoblist heeft zich vorig jaar voor het eerst weten te kwalificeren maar lag er in de eerste ronde al uit. Het gaat dus een zware wedstrijd voor ze worden. Maar wonder boven wonder staan ze tijdens de eerste rust al voor. De menigte fans gaat uit zijn dak terwijl de cheerleaders op stampende muziek een show geven. De spelers weten de voorsprong uit te bouwen en na drie periodes van twintig minuten wordt de wedstrijd afgefloten met een 0-4 overwinning voor de thuisploeg. Wat een ervaring en stiekem beginnen mijn handen ook weer te jeuken om als vanouds de schaatsen aan te trekken en een potje te spelen.