Het ultieme avontuur – Dwars door Zuidoost Europa

Balkan Express dec 09, 2017 No Comments

Na een fantastische huwelijksreis zijn we opzoek naar een nieuwe reisbestemming. Gaan we weer rijden of pakken we het vliegtuig. De rij landen op ons wensenlijstje is lang dus genoeg keuze. Als we op de kaart kijken valt ons op dat we een bepaald gebied van Europa stelselmatig hebben overgeslagen. Hoe vaak zijn we wel niet naar Frankrijk, Spanje of Italië geweest. Het Verenigt Koninkrijk, de Scandinavische landen of de landen rondom de Middellandse Zee. We hebben bijna heel Europa wel gezien.

Behalve een gebied wat jaren in strijd heeft gelegen. Als kind leerde ik op school over het Ottomaanse en Habsburgse rijk en op TV zag ik de tanks door de straten van de steden in Joegoslavië rijden. Het heeft jaren geduurd voordat de rust terugkeerde. Landen zijn uiteengevallen en proberen zelfstandig een toekomst op te bouwen. We zijn inmiddels jaren verder. Misschien is het tijd om de Balkan te leren kennen: Albanië, Bosnië Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Kosovo, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Roemenië en Servië.

Na wat speerwerk werden we door een vriend getipt over een Rally:

10 dagen op onbekend terrein. Stoffige wegen, witte stranden, ruige bergketens en ongerepte natuur – naar het hart van het voormalige Oostblok. De energieke hartslag van moderne metropolen; dorpen en steden waarin de tijd lijkt stil te staan. De ultieme old-skool avonturenrally… dát is de Balkan Express

We hebben onze reisbestemming gevonden. De Land Cruiser kan verkocht worden om plek te maken voor een 20 jaar oude auto. Onze Corolla voldoet aan de voorwaarde dus blijven we bij Toyota. Het huis is nog een puinhoop van de vorige reis maar de voorbereidingen kunnen beginnen. De route is al bepaald dus dat is gemakkelijk. Nu de auto voorbereiden en op zoek naar sponsoren.

fiftyandsomecows

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.