TODAY: SUPER BOWL SUNDAY!

United States of America feb 04, 2018 1 Comment

Jaaahaaa, vandaag is het zover! Het sportevenement waar honderden miljoenen mensen over de hele wereld naar kijken. Het is de finale van de American Football competitie in de VS: de Super Bowl. Als voormalig cheerleader van de Amsterdam Admirals kijk ik hier elk jaar naar uit. Vanavond staat de Philadelphia Eagles tegenover de legendarische titelverdediger New England Patriots. Het Nederlandse Fox Sports zendt de wedstrijd live uit van middernacht tot circa half vijf in de ochtend. Maar waarom zou je voor de Super Bowl opblijven?

Tom Brady, de sterspeler van de Patriots
Tom Brady is quaterback (spelverdeler) en tevens teamcaptain van de Patriots. Hij speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van American Football. Zo is hij niet alleen een van de oudste football spelers ooit (40 jaar), maar ook nog eens een van de succesvolste. Maar liefst acht keer wist hij zijn team naar de Super Bowl te leiden, én won hij vijf finales. Zal hij zich onsterfelijk maken door vanavond de zesde overwinning op zijn naam te schrijven?

Spraakmakende reclames
De Super Bowl is het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. Met alleen al ruim 110 miljoen kijkers in de VS, halen adverteerders dan ook alles uit de kast om hun producten te promoten. Bijvoorbeeld met de inzet van beroemdheden. Vanavond gaat de aandacht uit naar de reclamespotjes met Danny DeVito (M&M’s), Gordon Ramsey (Alexa, Amazon) en Matt Damon (Stella Artois). En de kosten: 5 miljoen euro voor 30 seconden zendtijd!

Optredens van Pink en Justin Timberlake
Pink brengt voorafgaand aan de wedstrijd het Amerikaanse volkslied ten gehore. Maar slecht nieuws kwam gisteren naar buiten. Ze heeft flink de griep te pakken waardoor ze stemproblemen heeft. Pink laat zich er niet door verslaan en geeft aan haar uiterste best te doen om er een onvergetelijk optreden van te maken. Extra motivatie zal zijn dat haar favoriete team uit haar hometown Philadelphia in de finale staat.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de Super Bowl is de halftime show. Vele sterren passeerden reeds de revue, zoals Michael Jackson, Beyoncé, Bruno Mars en Lady Gaga. Niemand minder dan Justin Timberlake verzorgt vanavond de halftime. Het is overigens niet zijn eerste keer. Timberlakes vorige optreden tijdens de Super Bowl in 2004 resulteerde in de grootste tv-rel allertijden. Nipplegate welteverstaan, omdat JT wel of niet expres de borst van Janet Jackson ontblootte. Er gaan speculaties over een reünie tussen die twee. Ook Timberlakes voormalige boyband Nsync wordt als gastoptreden genoemd. Wat wel zeker is, is dat Justin zijn nieuwe album zal promoten die hij twee dagen geleden uitbracht. Perfecte timing!

Super Bowl kijken?
Pathé gaat vandaag in een aantal van haar bioscopen de Super Bowl live uitzenden. Thuis kun je via een aanvullend tv-abonnement van Fox Sports de wedstrijd met Nederlands commentaar bekijken. Wie gratis de Super Bowl wil zien, kan naar BBC 1 zappen.
Wij kiezen voor de laatste optie, thuis op de bank. Hamburgers, brownies, chips en M&M’s: check! Wij zijn er klaar voor!

Minneapolis, de stad waar de Super Bowl gespeeld wordt
Wij zijn er nog niet geweest, maar Minneapolis zal tijdens onze toekomstige roadtrip door de VS niet ontbreken. Het is de grootste stad van de staat Minnesota. De staat is uitgeroepen tot de mooiste van de VS en daar levert Minneapolis een belangrijke bijdrage aan. Het staat bekend om haar parken en meren. Het is bovendien de enige stad in de States met een National Scenic Byway (toeristische route door natuurparken) binnen de stadsgrenzen.

Meer informatie over Minneapolis, klik hier:

fiftyandsomecows

One Comments

  1. Angelina

    Zak chips…popcorn CHECK
    Bier…….
    CHECK

    Veel kijk plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.